Elinkaarihallinnan tarve rajussa kasvussa!

Työasemien, kannettavien ja erilaisten mobiililaitteiden koko elinkaaren kattavien palveluiden suosio kasvaa nyt voimakkaasti. InSmart-elinkaaripalveluita ostavien asiakkaidemme määrä on tuplaantumassa vain vuodessa, ja hallintapalveluille on yrityksissä erityisen suurta tarvetta.

Väitän kovan kysynnän johtuvan siitä, että yritysten yhä pienemmät IT-yksiköt haluavat keskittyä ydinliiketoimintaa tukeviin järjestelmiin. Päätelaitteiden hallinta ja ylläpito eivät sitä ole. Yritykset karsivat tällä hetkellä myös IT-kumppaneidensa määrää, ja ostavat palvelutaloilta yhä laajempia palvelukokonaisuuksia. Mobiililaitteiden hallintaan on ryhdytty myös oikeasti hakemaan ratkaisuja.

Mekin olemme panostaneet kokonaispalveluihin, ja rakentaneet elinkaarihallinnan koko ketjun. Se on ollut vaativaa, vienyt aikaa ja vaatinut isoa panostusta. Olemme kuunnelleet tarkalla korvalla asiakkaidemme toiveita ja vaatimuksia. Kehitystyömme tulokset näkyvät!

Hallinta on kaiken a ja o

Digitalisoituvassa ja mobilisoituvassa taloudessa laitteiden on toimittava, ja vikaantuneen laitteen tilalle pitää saada nopeasti toimiva laite. Suosittelen ottamaan kaikki päätelaitteet hallintaan, jolloin mobiililaitteidenkin huolto ja esiasennukset hoituvat tehokkaasti. Kaikki toimii hankinnasta turvalliseen kierrätykseen. Käyttövalmis PC, älypuhelin tai tabletti toimitetaan suoraan käyttäjälle.

Miten nopeasti omassa organisaatiossasi saadaan työntekijälle täysin käyttövalmis matkapuhelin?

Ilman tehokasta hallintaa ja hyvää näkyvyyttä kokonaisuutta on hankalaa hoitaa sujuvasti. InSmartReporting-sovelluksemme tarjoaa reaaliaikaisen näkymän yrityksesi omaan ympäristöön ja tilanteeseen yhdistämällä useita tietolähteitä yhteen. Käyttäjät ja laitteet tunnistetaan sekä saadaan tietoa laitteen elinkaaresta, historiasta sekä “terveydentilasta”. Kadoksissa olevat laitteet voidaan jäljittää. Ohjelmistot saadaan inventoitua ja raportoitua.

Laitteet vaihdetaan uusiin niiden elinkaaren päättyessä. Vaihdot automatisoidaan jopa siihen saakka, että loppukäyttäjä voi itse valita laitteensa. Kehitämme palvelua siten, että palvelun ja laitteiden kustannukset näkyvät yhdellä laskulla, jolloin kustannukset ovat ennakoitavissa.

Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan, ja GDPR on saanut yrityksiin vauhtia. Päätelaitteiden hyvää tietoturvan tasoa on vaikea saavuttaa ilman hallintaohjelmistoa sekä operatiivista käyttöosaamista. Laitteiden ominaisuuksia täytyy päästä säätämään, eikä virustorjunta yksin tuo turvaa.

Päätelaitteiden ”kiertotalous” kunniaan

On tärkeää, että laitteiden ”kiertotalous” toimii tehokkaasti. Käytöstä poistuvat laitteet tyhjennetään tietoturvallisesti, ja ajantasaiset työvälineet saadaan nopeasti uuden työntekijän käyttöön. Kokonaispalvelun laatu ja toimivuus ovat ratkaisevan tärkeitä. Sujuuko asetusten palauttaminen päätelaitteelle oikeasti joustavasti?

Laitteille voidaan asentaa nopeasti uusia ohjelmistoja tai poistaa niitä. Tämän merkitys kasvaa koko ajan, kun ohjelmistolisensseistä maksetaan kuukausihintaa. Yritykset voivat varmistaa, että jokaisella on käytössä töihin tarvittavat ohjelmistot. Kustannukset pysyvät optimaalisella tasolla. Päätelaitteen toimivuus ja käytettävyys pysyvät hyvällä tasolla, kun laite on hallinnassa. Uuden PC:n tai mobiililaitteen esiasennus hoituu alusta loppuun ilman yrityksen IT-osaston toimenpiteitä.

Kukaan ei halua sitä, että työntekijä joutuu olemaan päivän tai jopa kaksi ilman toimivaa päätelaitetta. Tietotyötä tekevistä yli 65 prosentilla menee FlowIT-selvityksen¹ mukaan noin 10 prosenttia kaikesta työajasta hukkaan, kun tietotekniikka ei toimi.

Töitä on kyettävä tekemään tehokkaasti ja tietoturvallisesti ajasta sekä paikasta riippumatta. Hallinta on kaiken keskiössä. Me olemme suunnitelleet kaiken valmiiksi, ja liikkeelle voit lähteä joustavasti omista lähtökohdistasi!

Pasi Riekkinen
Palvelupäällikkö
Inmics Oy

¹ Työterveyslaitoksen ja Aalto-yliopiston tekemä selvitys, jossa haastateltiin yli 2.400 tietotyöläistä. 2014.
Näytä
Piilota